'Boze buurman' (76) die buren treiterde krijgt 50 uur taakstraf en moet schadevergoeding betalen

27 januari 2015 om 15:30
nl
Een 76-jarige man uit Son en Breugel is veroordeeld tot een taakstraf van vijftig uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee maanden. De man viel in 2013 en 2014 ‘s nachts zijn buren lastig op de vreemdste manieren. Hij bonkte op de muren, zette de radiospeakers tegen de muur, trok continu de wc door en knipperde met lichtschakelaars.
Geschreven door

De buren vinden het vreselijk om naast de man te wonen en voelen zich niet prettig. De rechter vindt dat de man een grote inbreuk heeft gemaakt op de levenssfeer van de buren, die verklaarden dat ze slecht sliepen en zich niet konden ontspannen.
Taakstraf, schadevergoeding, behandeling en geen spijtDe man heeft naast vijftig uur taakstraf ook twee maanden voorwaardelijke gevangenisstraf gekregen om te voorkomen dat hij opnieuw de fout in gaat. Voorwaarden daarbij zijn dat hij de komende drie jaar onder toezicht van de reclassering staat en dat hij zich laat behandelen. Daarnaast moet de man de buren een schadevergoeding van 2750 euro betalen.
Tijdens de inhoudelijke behandeling, twee weken geleden, had de 76-jarige man weinig te zeggen in de rechtbank. Hij vindt het allemaal overdreven, zegt dat hij niks heeft gedaan en beroept zich op zijn zwijgrecht. De man had geen spijt.
De advocaat van de man vindt de taakstraf van vijftig uur hoog voor een man van 76. Verder wil hij nog niet reageren op de straf. Hij bespreekt de zaak eerst met de man.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.