Provincie trekt lening aan Albert Verlinde voor Vincent van Gogh-musical in

28 januari 2015 om 21:26
nl
Musicalproducent Albert Verlinde Entertainment in Den Bosch heeft nog geen antwoord op de vraag wanneer de musical over Vincent van Gogh in première gaat. Volgens het bedrijf staan sinds de samenvoeging van de bedrijven van Joop van den Ende en Albert Verlinde alle projecten op 'hold'. De provincie heeft daarom een lening van drie miljoen euro aan Verlinde ingetrokken.
Geschreven door

Door de samenvoeging worden alle geplande voorstellingen nog eens tegen het licht gehouden. Woordvoerster Sonja van der Graaf weet niet hoe snel over de Vincent-musical een beslissing wordt genomen.
PlannenAlbert Verlinde Entertainment speelde al een poosje met de gedachte om een musical over Vincent van Gogh te maken. In september werden in het Amsterdamse Van Goghmuseum de plannen gepresenteerd voor het Van Goghjaar (2015).
Toen vertelde de Bossche musicalproducent dat de première van de musical naar voren was geschoven om nog binnen dat Van Goghjaar te vallen. Er werd gestreefd naar een première in het najaar van 2015. Bovendien was het plan om de musical voor langere tijd op een vaste locatie in Brabant te spelen.
Drie miljoen euroNa de beslissing van Verlinde om de plannen voor de musical op een 'hold' te zetten, heeft de provincie het aanbod voor de lening van drie miljoen euro ingetrokken. Als Verlinde toch doorgaat met de musical, wordt de lening opnieuw bekeken. Het voorstel voor de lening had de provincie gedaan, omdat ze dacht dat de musical een positieve invloed op de economie zou hebben.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.