Vuurwerkschade rond jaarwisseling kost gemeente Breda ruim 90.000 euro

27 januari 2015 om 17:22
nl
De vuurwerkschade aan gemeentelijke eigendommen rond de jaarwisseling in Breda kost de gemeente ruim 90.000 euro. Vorig jaar was dat nog 116.000 euro, zo zegt de gemeente dinsdag.
Geschreven door

Tijdens de afgelopen jaarwisseling mocht er alleen nog vuurwerk afgestoken worden vanaf zes uur 's avonds. “Het beeld is dat er daarom overdag minder overlast van vuurwerk was”, aldus de gemeente.
Desondanks sneuvelden er rond oud en nieuw 117 afvalbakken en 257 verkeersborden. Deze zijn flink beschadigd of volledig vernield. De gemeente Breda doet aangifte van de vernielingen omdat de gemeente denkt dat in sommige gevallen explosieven en zelfgemaakte projectielen werden gebruikt.
'Onacceptabel'“Dit is onacceptabel vandalistisch gedrag. Ook dit jaar zullen we samen met partners als politie en Openbaar Ministerie kijken hoe we dit nog gerichter kunnen aanpakken”, zegt loco-burgemeester Bob Bergkamp.
“De veiligheid van onze bewoners staat hierbij voorop. Nog steeds komen er te veel mensen, ook jongeren, op de eerste hulp terecht met vuurwerkletsel. Daarnaast is er nog een probleem dat meer gemeenten aangaat, namelijk het vervoer en distributie van illegaal vuurwerk via bijvoorbeeld postpakketten.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.