Randweg Boekel komt er toch, aanleg gaat 17 miljoen euro kosten'

28 januari 2015 om 10:14
nl
Er komt toch een randweg om Boekel. Dat heeft het provinciebestuur besloten. Er wordt al jaren gesproken over een omleidingsweg rond het dorp Boekel. Door de Kerkstraat in het centrum komt veel doorgaand verkeer dat over de N605 van Gemert naar Uden rijdt of andersom.
Geschreven door

Tweemaal eerder staken Provinciale Staten een stokje voor de aanleg van deze weg. Inmiddels zijn alle partijen overtuigd van het nut van de plannen van provinciebestuurder Ruud van Heugten. Minder vergaande maatregelen, zoals een lagere snelheid, zouden niet het gewenste effect sorteren.
Maximumsnelheid van 80 kilometerEr is nu besloten de gehele N605 als een weg met een maximumsnelheid van 80 kilometer in te richten. Dit gaat ook gelden voor de nieuwe omleidingsroute om Boekel. Verder wordt serieus overwogen om de provinciale weg bij Volkel om te leiden via de Zeelandsedijk. De Randweg gaat 17 miljoen euro kosten. De provincie trekt er bijna 14,5 miljoen voor uit, Boekel brengt het resterende bedrag op, onder meer voor rotondes.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!