Geen theorie-examens CBR in Eindhoven door storing, wel in Den Bosch

28 januari 2015 om 10:48
nl
Door een landelijke storing zijn alle theorie-examens nieuwe stijl van het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) in Eindhoven voor woensdag afgelast. De klassikale examens in Den Bosch gaan woensdag wel door.
Geschreven door

Het is al de derde dag op rij dat kandidaten geen examens kunnen afleggen door een landelijke ICT-storing. Dat zei een woordvoerster van het bureau woensdag. De afgelopen dagen hebben een kleine drieduizend kandidaten de test al niet kunnen doen.
Oorzaak onbekendDe oorzaak van de storing is nog niet bekend. Technici werken volgens het CBR hard aan een oplossing.
Alle examenkandidaten die zijn gedupeerd, krijgen persoonlijk bericht. Ze krijgen voorrang als er een nieuw moment is om examen af te leggen of ze krijgen hun examengeld terug.
In eigen tempoBehalve in Eindhoven gaan ook de theorie-examens nieuwe stijl niet door bij de CBR's in Haarlem, Schelluinen, Groningen, Leusden en Zwolle. De klassikale examens gaan behalve in Den Bosch ook door in Heerlen, Nijmegen en Leeuwarden. Het CBR heeft een nieuw systeem. Bij dit systeem kunnen kandidaten op een computer met touchscreen in hun eigen tempo examen doen. Het werd voor het eerst in september in Eindhoven ingevoerd.
Inmiddels is het in dertien centra van CBR in gebruik. Voorheen waren er op sommige plaatsen soms wel wat kleine haperingen in het systeem, maar het was niet eerder zo grootschalig, aldus de woordvoerster.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.