Video

Mestbedrijf AquaPurga krijgt boetes van Arbeidsinspectie voor onveiligheid

28 januari 2015 om 11:01
nl
Het bedrijf AquaPurga uit Den Bosch heeft boetes gekregen van de Inspectie SZW, de voormalige Arbeidsinspectie, omdat het bedrijf niet veilig werkt. De inspectie controleerde het bedrijf in november 2013 na klachten van medewerkers.
Geschreven door

Diverse oud-medewerkers beweren tegenover Omroep Brabant onwel te zijn geworden bij de mestverwerkingsinstallaties. Ze droegen geen beschermende kleding en zeggen dat ze daar blijvende schade van hebben opgelopen.
Zaken niet op ordeVolgens een woordvoerder van de Inspectie SZW had het bedrijf, dat aan mestverwerking doet, een aantal zaken niet op orde. De inspectie deelde toen een waarschuwing uit. Na ruim een halfjaar bleek het bedrijf nog steeds niet veilig te werken. Toen volgde een boete. De inspectie wil nu een tweede boete uitdelen.
Het bedrijf AquaPurga plaatst mestverwerkingsinstallaties bij veehouderijen op het erf. De inspectie wil niet zeggen waar de boetes zijn uitgedeeld.
Gevaarlijke situaties bij mestverwerkingVolgens de inspectie kwamen er teveel gassen vrij bij een van de mestverwerkingsinstallaties. Het bedrijf werd gesommeerd de machine aan te passen.
Ook hadden de medewerkers onvoldoende middelen om zich te beschermen tegen de kwalijke gassen die bij de mestverwerkingsinstallatie vrijkwamen. Ook daar is het bedrijf voor op de vingers getikt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.