Parkeerplaats 't Vaerland aan A59 bij Waalwijk dicht vanwege prostitutie

28 januari 2015 om 11:20 • Aangepast 24 april 2020 om 23:00
nl
De parkeerplaats 't Vaerland langs snelweg A59 bij Waspik gaat dicht. Rijkswaterstaat gaat de parkeerplaats vanaf woensdagavond acht uur afsluiten en doet dat op verzoek van burgemeester Nol Kleijngeld van de gemeente Waalwijk.
Geschreven door

Aanleiding is de aanhoudende prostitutie en de daarbij behorende overlast op de parkeerplaats. In een reportage van Omroep Brabant van begin januari werd pijnlijk duidelijk dat het handhavingsbeleid van de gemeente Waalwijk aan alle kanten rammelde. Ondanks een verbod op prostitutie hadden klanten en prostituees niets te vrezen van de op papier strenge maatregelen.
Hoeren en hoerenlopersHet tijdelijk afsluiten van de parkeerplaats is volgens alle partijen nodig om de prostitutie een halt toe te roepen. De aanpak die de afgelopen jaren werd gehanteerd, met onder andere frequente controles door de politie, heeft niet het gewenste effect opgeleverd.
Dat bleek vooral uit onderzoek van Omroep Brabant: in 2013 en 2014 werd niemand beboet voor illegale prostitutie op de parkeerplaats. Ondanks dat er zowel overdag als 's avonds volop activiteit was van hoeren en hoerenlopers.
Mogelijke verplaatsing prostitutieHoe lang de sluiting exact duurt, is nu nog niet te zeggen. Gemeente, Rijkswaterstaat en politie gaan daarover met elkaar in gesprek. De politie is de komende weken extra alert op een mogelijke verplaatsing van de prostitutie naar andere locaties langs de snelweg A59 of directe omgeving.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.