KNWU: Profronde van Stiphout kan dinsdag na de Tour de France vergeten

28 januari 2015 om 11:28
nl
Het is uitgesloten dat de Profronde van Stiphout dit jaar op de dinsdag na de Tour de France wordt verreden. Volgens wielerbond KNWU wordt deze datum aan een criterium in het Friese Surhuisterveen vergeven.
Geschreven door

Eerder deze week kwam het bericht naar buiten dat de Profronde dit jaar toch op de dinsdag na de Tour zou worden verreden. Nadat vijf hoofdsponsors waren afgehaakt, in het najaar van 2014, werd in eerste instantie de stekker uit het evenement getrokken. Daar kwam een nieuw organisatiecomité dus weer op terug.
Wieleragenda voor 2015 al bepaaldVolgens de KNWU is het best mogelijk dat de Profronde dit jaar weer wordt verreden, maar zeker niet op een prominente datum na de Tour de France. De wieleragenda voor 2015 is al zo goed als bepaald en daar kan niet meer in worden geschoven.
Geen uitzondering voor StiphoutHet bericht dat de KNWU tot 1 februari de dinsdag voor de Profronde zou vrijhouden, blijkt volgens de bond dus niet te kloppen. Ze maken ook geen uitzondering voor Stiphout, omdat de agenda dus al is bepaald.
Ook als de nieuwe organisatie van de Profronde de belofte kan doen met toppers aan de start te verschijnen, is dat voor de KNWU geen reden een ander standpunt in te nemen.
'We hebben de garantie zwart op wit'Patrick Houthooft laat namens 'Stiphout' weten juridische stappen richting de wielerbond te overwegen als de dinsdag niet aan de Profronde wordt toegewezen. "We hebben een mail waarop zwart op wit staat dat we tot zondag hebben om alles op orde te krijgen en dat de dinsdag na de Tour dan voor ons blijft."
"We willen niet naar een andere dag", vervolgt Houthooft. "Dan heeft het geen zin om het te organiseren." De wielerbond houdt woensdagavond een interne vergadering waarin de kwestie nader wordt besproken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.