Kamerfracties PvdA en VVD steunen provincie in alternatief voor hoogspanningstracé

28 januari 2015 om 14:17
nl
De fracties van de PvdA en de VVD in de Tweede Kamer steunen de provincie Noord-Brabant en de gemeenten in West-Brabant in hun plan om een alternatief te zoeken voor de nieuwe hoogspanningsverbinding. De hoogspanningsmasten moeten van Borssele naar Tilburg lopen, maar over waar ze gebouwd worden, zijn de meningen verdeeld.
Geschreven door

De partijen PvdA en VVD willen dat routes voor het hoogspanningstracé die door bewoners, natuurorganisaties en lokale bestuurders worden aangedragen serieus worden onderzocht.
'Zorgvuldigheid moet voorop staan'PvdA-Tweede Kamerlid Henk Leenders: "Zorgvuldigheid moet voorop staan. Ik ken de regio, en dit besluit is zo ingrijpend dat we echt niet over één nacht ijs kunnen gaan."
De provincie en de lokale bestuurders lieten dinsdag weten de hoogspanningsverbinding die het ministerie voor ogen heeft, niet te steunen. Het ministerie wil de hoogspanningsmasten via Oosterhout en Breda richting Tilburg laten lopen.
VVD'-Kamerlid Hayke Veldman kiest ook voor zoals hij het zelf noemt, 'zorgvuldige besluitvorming in plaats van snelle besluitvorming'.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.