NAC-trainer Maaskant doet aftrap voor Highschool Breda: 'Ik heb gezien dat het fantastisch werkt'

28 januari 2015 om 15:29
nl
NAC-coach Robert Maaskant heeft woensdag met een voetbalclinic de aftrap verzorgd voor de nieuwe Highschool Breda, onderdeel van het Graaf Engelbrecht College. Highschool Breda combineert de opleidingen atheneum, havo en mavo met veel aandacht voor sport. Talentvolle leerlingen krijgen voortaan twee ochtenden in de week extra training.
Geschreven door

Het doel van Highschool Breda is onder meer om het niveau van jonge sporters in de regio omhoog te trekken, waarbij ook de opleiding belangrijk aandachtspunt blijft.
"We gaan leerlingen de mogelijkheid bieden om twee ochtenden in de week extra training te krijgen in hun eigen sport", zegt Yvette Wijnhouder van Highschool Breda. "Voetbal, maar ook andere sporten. Zoals wielrennen, atletiek, hockey, schaatsen en ook bijvoorbeeld dans. Als er heel veel interesse is in een bepaalde sport, dan gaan we die ook zeker aanbieden."
SpekkoperHet Graaf Engelbrecht College werkt al jaren samen met voetbalclub NAC. Naast leerlingen die bij amateurclubs spelen, participeert ook de jeugd van de Bredase profclub in Highschool Breda. "Het mes snijdt aan twee kanten", zegt Geert Brusselers, hoofd jeugdopleiding van NAC. "In z'n algemeenheid is het 'highschool-principe' goed. We weten allemaal wat er aan de hand is in Nederland. Er wordt te weinig bewogen. Daar springt Graaf Engelbrecht perfect op in."
"Voor ons is het goed dat als er in de breedte meer voetballers meer uren kunnen maken", vervolgt Brusselers. "Dan zijn wij spekkoper. Dat gaat in onze optiek wel bijdragen aan een nog grotere kans van slagen voor de jongens om profvoetballer te worden."
'We krijgen gewoon training van Maaskant'De voetbaltrainingen op Highschool Breda worden verzorgd door Johan Gabriëls, oud-speler van NAC.  Highschool Breda moet nog volledig operationeel worden, maar NAC-trainer Robert Maaskant gaf dinsdag alvast het startsein met een voetbalclinic aan de sportklas van het Graaf Engelbrecht College. De jonge voetballers vinden het prachtig: "Wij zitten nog niet eens bij NAC en we krijgen gewoon training van Maaskant", zegt leerling Bob Farla.
Coach Maaskant staat helemaal achter het idee van Highschool Breda. "Ik heb vorig jaar in Amerika gezien hoe fantastisch dat kan werken. Voor kinderen die tijdens hun schooluren kunnen sporten en daarbij een uitstekende begeleiding krijgen. Van dat traject gaan wij met onze jeugdtrainers het voetbalonderdeel voor onze rekening nemen. Daarnaast gaan onze spelers ook op deze school aan de slag. Wij denken dat het heel belangrijk is dat jonge kinderen naast een goede sportopleiding uiteraard ook een goede schoolopleiding krijgen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.