Jasper (7) schreef brief naar burgemeester Breda: 'Mijn zus klaagt heel veel over nieuwe speeltuin'

28 januari 2015 om 20:13 • Aangepast 21 november 2020 om 20:21
nl
De zevenjarige Jasper schreef de brief aan de burgemeester van Breda, waarin hij om een nieuwe speeltuin vraagt. De gemeente was op zoek naar hem omdat de brief anoniem verstuurd was.
Profielfoto van
Geschreven door

Jasper deed een verzoek aan de burgemeester over de speeltoestellen bij de Hoge Daalakker in Bavel. De tekst is afgelopen dinsdag binnengekomen bij de gemeente, maar daar weten ze niet precies wat er wordt bedoeld.
Op het velletje papier staat: 'Beste burgemeester, mijn zus klaagt heel veel over een nieuwe speeltuin. Wilt u alstublieft een nieuwe speeltuin bij de Hoge Daalakker?' Daarna eindigt het verhaaltje abrupt.

Wachten op privacy instellingen...

'Speeltuin is te saai'De zevenjarige Jasper schreef de brief namens zijn zus Roos, die acht jaar oud is. "Ik klaag niet over de speeltuin, maar hij is wel een beetje saai", vindt het meisje.
In de speeltuin aan de Hoge Daalakker staan schommels, een klimrek en een wipkip. Een huizenblok verderop staan nog een zandbak en een speelhuisje.

Wachten op privacy instellingen...

Volgens buurtbewoners is er niet veel mis mee. "Ja, er graven en poepen regelmatig honden rond de speeltoestellen, dat is wel vervelend", aldus een bewoonster.
De oproep van de gemeente op Twitter ging al snel rond in de buurt. "Hij kwam al voorbij op Facebook en ook in de Whatsapp-groep van de buurt werd gezocht naar de briefschrijver", vertelt de dame.
'Ook een kabelbaantje'Waarom willen Jasper en Roos dan een nieuwe speeltuin? "Bij opa en oma in Effen staat een nieuwe speeltuin, en die vinden ze heel erg leuk", verklaart de vader van het tweetal. "Daar is ook een kabelbaantje", glundert Roos.
Of er een nieuwe speeltuin komt op de Hoge Daalakker betwijfelt de vader. "Ik ga de gemeente bellen om het verhaal op te helderen. Of er een nieuwe speeltuin komt? ik schat de kans klein in."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.