Burgemeester kiest al na jaar voor familie boven gemeente Werkendam

WERKENDAM - Waarnemend burgemeester Sjoukje Haasjes-van den Berg van de gemeente Werkendam legt na ruim één jaar haar functie neer. Dat heeft de 65-jarige VVD’er woensdagmiddag laten weten aan de gemeente. Op dat moment was commissaris van de koning Wim van de Donk op bezoek.
Haasjes stopt omdat ze meer tijd wil vrijmaken voor haar gezin. Per wanneer de 65-jarige Haasjes aftreedt, is nog niet duidelijk. "Dit is dus nog geen afscheid", meldt Haasjes. "Toch wil ik van de gelegenheid gebruik maken om een ieder te bedanken voor het in mij gestelde vertrouwen en de prettige samenwerking die ik heb mogen ervaren in Werkendam."

Toelichting aftreden
De gemeenteraad van Werkendam besloot begin oktober om in 2019 een fusie aan te gaan met de gemeenten Aalburg en Woudrichem. “Vlak na dit besluit heb ik mijn vakantie gebruikt om na te denken over mijn eigen toekomst”, vertelt Haasjes. “Wil ik de komende drie jaar als burgemeester van Werkendam het proces van deze fusie begeleiden of wil ik meer tijd gaan doorbrengen met mijn familie?”

Haasjes, die in februari 66 wordt, heeft na wikken en wegen gekozen voor de laatste optie. “Dit heb ik de commissaris maandag al laten weten.”

Loopbaan
Haasjes was sinds 1 oktober 2014 waarnemend burgemeester in Werkendam. Vóór haar loopbaan als burgemeester was Haasjes van 1994 tot 1999 wethouder voor de VVD in het Gelderse Eibergen.

Daarna was ze onder meer burgemeester van Hummelo en Keppel (Gelderland) en Lith en waarnemend burgemeester in Grave.

Opvolgster Breuer
Ze volgde vorig jaar Carla Breuer op, die werd benoemd tot burgemeester in Teylingen in Zuid-Holland. Breuer legde na vijf jaar haar functie neer.
Meer over dit onderwerp:
sjoukje haasjes werkendam vvd