AquaPurga belooft beterschap: 'Nog steeds vertrouwen in ons product'

28 januari 2015 om 16:53
nl
Het bedrijf AquaPurga uit Den Bosch zegt door te willen gaan met hun mestverwerkingsinstallaties, ook al ligt de manier van werken van het bedrijf onder vuur. De Inspectie SZW, de voormalige arbeidsinspectie, tikte het bedrijf op de vingers omdat er onveilig gewerkt werd. Medewerkers waren onvoldoende beschermd en bij één van de mestverwerkingsinstallaties kwamen teveel gassen vrij.
Geschreven door

Directeur Bèr Sweering is gefrustreerd door de boetes en de negatieve publiciteit. "We hebben een mooi product. In het begin zijn er problemen geweest." Nu zegt het bedrijf de zaken een stuk beter op orde te hebben.
'Moderne apparatuur'De Inspectie SZW zei woensdagmorgen dat een tweede boete in de maak is voor het bedrijf. Volgens Sweering gaat het slechts om een rapport. "Een extern bureau heeft een rapport gemaakt dat niet voldeed aan de eisen van de arbeidsinspectie. We moeten een nieuw rapport maken. Het betekent niet dat het nu nog onveilig is."
Het bedrijf zet mestverwerkingsinstallaties bij varkenshouderijen op het erf. Volgens Sweering is de installatie de oplossing voor het mestoverschot. Een van de restproducten kan gewoon op het oppervlaktewater geloosd worden, zegt het bedrijf. In Sterksel wordt op dit moment aan een installatie gebouwd. "Er staat daar hypermoderne apparatuur voor de veiligheid. Als je vraagt of wij dit liever eerder hadden gedaan, dan zeg ik ja", zegt Sweering.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.