Minder treinen op donderdag vanwege verwachte sneeuw

28 januari 2015 om 18:24
nl
De NS en ProRail laten donderdag op de drukke trajecten minder treinen rijden. De reden voor de 'winterdienstregeling' is mogelijke sneeuwval. Het besluit is uit voorzorg genomen, aldus de organisaties.
Geschreven door

Door volgens een winterdienstregeling te rijden, is er meer ruimte om eventuele winterse storingen op te lossen en ontstaan er minder snel files op het spoor. In vergelijking met een 'normale dag' rijdt donderdag ongeveer 80 procent van de treinen.
Extra sneeuw- en storingsploegenProRail zet extra sneeuw- en storingsploegen in. Ook staan meerdere hulplocomotieven klaar om eventuele problemen als gevolg van sneeuw of strenge vorst snel op te lossen. Treinen worden zo veel mogelijk verlengd, maar doordat er minder treinen rijden zal het volgens NS en ProRail druk zijn in de treinen.
Of het donderdag tot problemen komt, is nog maar de vraag. MeteoGroup meldt dat er wel sneeuw kan vallen, maar dat het niet duidelijk is waar de buien gaan vallen. Volgens andere weerstations is de kans aanwezig is dat de sneeuw lang niet altijd zal blijven liggen. Dat heeft vooral te maken met de harde wind. De temperatuur komt vermoedelijk boven de nul graden uit overdag.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.