Video

Hoeren en klanten op seksparkeerplaats 't Vaerland langs A59 slaan massaal op de vlucht

28 januari 2015 om 19:51 • Aangepast 24 april 2020 om 23:02
nl
De prostituees op parkeerplaats 't Vaerland langs de snelweg A59 sloegen woensdagmiddag massaal op de vlucht. De reden: we wilden weten wat zij vonden van het besluit dat de parkeerplaats op slot gaat. Ook de klanten gaven bij het zien van onze camera gas. Wat Waalwijk nog niet deed, deden wij. Prostituees en klanten informeren dat het over en uit is met betaalde seks op parkeerplaats 't Vaerland.
Geschreven door

De parkeerplaats 't Vaerland langs snelweg A59 bij Waalwijk is dicht. Rijkswaterstaat heeft de parkeerplaats woensdagavond afgesloten. De afsluiting vond plaats in opdracht van burgemeester Nol Kleijngeld van de gemeente Waalwijk. Recent moest Kleijngeld bestuurlijk op de knieën door een reportage van Omroep Brabant.  
Faalbeleid van Waalwijk In die reportage die we begin januari uitzonden werd pijnlijk duidelijk dat het handhavingsbeleid van de gemeente Waalwijk aan alle kanten rammelde. Ondanks een verbod op prostitutie toonden wij aan dat klanten en prostituees niets te vrezen hadden van de op papier zeer strenge maatregelen. Het strenge boetebeleid (klanten en prostituees zouden een boete krijgen als ze werden betrapt) bleek een wassen neus. In 2013 en 2014 werd er geen één boete opgelegd.
Volgens de gemeente zou het moeilijk zijn om klanten en prostituees te betrappen. En dat bleek dus een lachertje. De parkeerplaats gaat tijdelijk dicht. Hoe lang de sluiting exact duurt, is nu nog niet te zeggen. Gemeente, Rijkswaterstaat en politie gaan daarover met elkaar in gesprek. De politie is de komende weken extra alert op een mogelijke verplaatsing van de prostitutie naar andere locaties langs de snelweg A59 of directe omgeving.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.