Bewindvoerder: 'Partijen tonen interesse in Schoenenreus'

28 januari 2015 om 20:06
nl
Enkele partijen hebben inmiddels aangegeven interesse te hebben in Schoenenreus, maar dit is nog niet concreet. Dat heeft bewindvoerder Bas van Dooren van de schoenenketen woensdag laten weten aan NU.nl.
Geschreven door

Schoenenreus kreeg dinsdag uitstel van betaling in Nederland. Woensdag waren de 140 vestigingen in Nederland en België gesloten. Volgens Van Dooren wordt faillissement aangevraagd voor de Belgische tak van de keten. Daartoe behoren ongeveer twintig winkels.
Krediet opgezegdOf de filialen in Nederland nog open gaan, hangt af van een gesprek tussen de bewindvoerder en de betrokken bank. De bank heeft het krediet voor Schoenenreus al opgezegd, maar Van Dooren gaat de bank ervan proberen te overtuigen dat het voordelig kan zijn om eerst nog te investeren. Zo kan de bank mogelijk ook meer geld terugkrijgen, aldus de bewindvoerder.
Schoenenreus ging in januari 2013 al eens bankroet. De keten had last van een teruglopende omzet, veroorzaakt door de crisis en concurrentie van online winkels. Toen maakte het bedrijf op dezelfde dag een doorstart, waarbij 1000 van de 1500 werknemers hun baan behielden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.