Video

Gemeente Tilburg in de fout: Hans Smolders niet opgenomen in de gemeentegids

28 januari 2015 om 20:29
nl
Politicus Hans Smolders knipperde twee keer met zijn ogen toen hij de Tilburgse gemeentegids opensloeg. Zijn partij 'Lijst Smolders Tilburg' is niet meegenomen in het overzicht van de politieke partijen in de raad. “Een belachelijke fout. Het is weer zover”, laat Smolders gebeten weten.
Geschreven door

De misser is gemaakt door de griffie. Die zou per ongeluk zijn vergeten de partij in het overzicht te stoppen. "Het gaat om een menselijke fout. Deze is bij de controle over het hoofd gezien. We zijn nog aan het nadenken over een oplossing", laat de griffie weten.
Smolders gelooft de griffie en denkt niet dat er opzet in het spel is. “Ik ben geen complotdenker en wil die griffie niet zomaar van alles en nog wat beschuldigen. Maar het is wel tekenend dat juist LST dit overkomt.”
'Systematisch tegengewerkt'In de gemeentegids kunnen inwoners van Tilburg informatie raadplegen over verenigingen, clubs, kerken en meer organisaties. Smolders vindt de gids zoals hij nu is onvolledig. “De Tilburgers horen te weten wat er speelt in hun omgeving. Op deze manier worden ze niet goed genoeg geïnformeerd.”
Voor de fractievoorzitter is het ‘niet nieuw’ dat hij genegeerd wordt. “We worden bij belangrijke onderwerpen en grote debatten systematisch tegengewerkt. Hoe hard ze ook hun best doen, de LST kunnen ze niet doodzwijgen. We zijn nota bene de meest actieve partij in de gemeenteraad.”
Grootste oppositiepartijLijst Smolders Tilburg is met vijf zetels de grootste oppositiepartij in de gemeenteraad van Tilburg. De partij zegde in november het vertrouwen op in burgemeester Noordanus van Tilburg. Aanleiding was de presentatie van het rapport Ver van Huis door de parlementaire enquêtecommissie woningcorporaties.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.