Moeder Amanda Todd verrast door open brief Tilburgse verdachte: ‘Het recht zal zegevieren'

29 januari 2015 om 01:54 • Aangepast 24 april 2020 om 23:03
nl
De moeder van het Canadese meisje Amanda, Carol Todd, is verrast door de open brief van de Tilburgse verdachte Aydin C. De man, die de hoofdverdachte is in de geruchtmakende Amanda Todd-zaak, ontkent alle misdrijven waar hij van beschuldigd wordt.
Geschreven door

Moeder Carol had niet verwacht iets van de verdachte te zullen horen. “Iedereen mag zijn mening geven over de gebeurtenissen in deze zaak, hij ook”, reageert moeder Carol.
Zijn eerste reactieAydin C. zou via internet met zijn computer opnames hebben gemaakt van naakte tienermeisjes en hen hebben gechanteerd met de beelden. Dat zou hij ook bij de 15-jarige Amanda Todd hebben gedaan en de pesterijen die op gelekte naaktfoto's volgden, dreven de tiener tot zelfmoord.
In de brief schrijft de Tilburger onschuldig te zijn. "Dit is de eerste keer dat we horen hoe hij erover denkt", reageert Carol Todd tegenover RTL Nieuws. Ze vertelt blij te zijn dat ze nu, een jaar na zijn arrestatie, eindelijk inzicht krijgt in zijn manier van denken.[YouTube:body:http://youtu.be/ej7afkypUsc]
'Recht zal zegevieren'C. zit sinds januari 2014 vast.  De zaak tegen hem loopt nog altijd. "Iedereen is onschuldig tot het tegendeel is bewezen", meldt moeder Carol. "We zullen het recht laten zegevieren en zien wat er gebeurt." De Tilburger werd aangehouden op bungalowpark De Rosep in Oisterwijk waar hij al enige tijd verbleef.
Het was de eerste keer dat hij iets van zich laat horen. Sinds de start van de rechtszaak heeft hij gebruikt gemaakt van zijn zwijgrecht. Zijn advocaat Christian van Dijk bevestigt dat de brief ook echt afkomstig is van Aydin C.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.