Kind voor één dag burgemeester van Eindhoven: 'Nu weet ik zeker wat ik wil worden'

29 januari 2015 om 07:17
Burgemeester van Gijzel, Brainport-directeur Imke Carsouw en Lianne van Beurden, Marrit de Jager en Sunny Sur.
Burgemeester van Gijzel, Brainport-directeur Imke Carsouw en Lianne van Beurden, Marrit de Jager en Sunny Sur.
Eindhoven heeft donderdag een dag lang een wel heel jonge nieuwe burgemeester. De hele donderdag mag een kind de ambtsketen omhangen in de lichtstad. Dit alles in het kader van het project Baas van Morgen.
Geschreven door

In Eindhoven mochten Lianne van Beurden, Marrit de Jager en Sunny Sur de topfuncties voor een dag innemen. Zij mogen donderdag burgemeester Rob van Gijzel en Brainport-directeur Imke Carsouw vervangen. Lianne van Beurden ziet wel mogelijkheden voor de toekomst: "Donderdag ben ik directeur van Brainport Development geweest. Een leerzame en leuke ervaring. Nu weet ik zeker wat ik wil worden."
Voor burgemeester Van Gijzel is de toekomst onlosmakelijk verbonden met Eindhoven. "In de jaren negentig waren we bijna failliet, nu zijn we één van de economische motoren van Nederland en een technologische hotspot in de wereld. Ik wil de twee jongeren die bij mij aanschuiven welke toekomst zij zien."
Behalve burgemeester van Eindhoven nemen kinderen tussen de acht en zestien jaar oud donderdag voor een dag de plek in van onder anderen de directeur van Artis, de hoofdredacteur van RTL Nieuws en de directeur van het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam.
Het project Baas van Morgen is een initiatief van JINC, een organisatie die kinderen helpt naar een goede start op de arbeidsmarkt.
Armoede staat carrière in de wegIn ons land leven meer dan 500.000 kinderen onder de armoedegrens, dat is een op de negen. Ze groeien vaak op in wijken met veel werkloosheid en laagopgeleiden. Hierdoor zien ze te weinig wat hun mogelijkheden zijn op de arbeidsmarkt, stelt JINC.
Door een 'bliksemstage' van een dag willen de organisatie en alle deelnemende bedrijven laten zien hoe belangrijk het is voor 'al het talent van morgen' om een goed begin te krijgen op de arbeidsmarkt. Scholieren uit onder meer Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Almere schuiven als 'baas' aan bij een vergadering, spreken medewerkers toe of doen mee aan een brainstorm.

Wachten op privacy instellingen...