Van voedselfraude verdachte Willy Selten begint vleeshandel in België 'Hier is het prettiger werken'

29 januari 2015 om 07:38
nl
De van voedselfraude verdachte vleeshandelaar Willy Selten uit Oss is in België met zijn zoon een nieuwe vleeshandel begonnen. Dat meldt het Brabants Dagblad donderdag.
Geschreven door

Selten heeft in het Belgische Mol met zijn zoon Nick een soortgelijk vleesverwerkend bedrijf opgezet als dat hij had in Oss, zegt de krant.
Het Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen (FAVV) is op de hoogte van de komst van Selten. Een woordvoerder van de NVWA in Nederland zegt dat de instanties regelmatig overleg met elkaar hebben over allerhande zaken. Toen de vijftig miljoen kilo vlees van Selten teruggeroepen moest worden werd dit gedaan via een Europees meldsysteem. "De Belgen zijn uiteraard op de hoogte", zegt een woordvoerder van de NVWA.
Tegenover de NOS zegt het FAVV dat er reguliere controles zijn uitgevoerd bij het bedrijf in België. "Hij mag hier een nieuw bedrijf beginnen", zegteen woordvoerder tegen de NOS. "Hij is immers vooralsnog niet veroordeeld voor vleesfraude in Nederland."
'Alleen van zoon'Zoon Nick zegt tegen Omroep Brabant dat het alleen zijn bedrijf is. Zijn vader Willy zou af en toe komen helpen.
Nick Selten zegt dat het bedrijf in België is gevestigd omdat het daar 'prettiger werken' is.
Paardenvlees als rundvlees verkochtWilly Selten kwam in opspraak toen in 2013 werd ontdekt dat hij paardenvlees in rundvleesproducten zou hebben verwerkt en als puur rundvlees verkocht. Vijftig miljoen kilo vlees moest van de markt worden gehaald. Eind maart staat Selten voor de rechter in Den Bosch, daar wil zoon Nick donderdag niet over praten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.