Brabant boven op Parijse catwalk: Viktor& Rolf eren Vincent van Gogh in stoffen van Vlisco - Omroep Brabant

Brabant boven op Parijse catwalk: Viktor& Rolf eren Vincent van Gogh in stoffen van Vlisco

29 januari 2015 om 08:37
nl
Voor hun lente-zomercollectie kwam het Brabantse ontwerpersduo Viktor& Rolf woensdag met een volledig Brabants thema. Viktor Horsting uit Geldrop en Rolf Snoeren uit Dongen brachten tijdens de Parijse modeweek een show die geïnspireerd is door de Zundertse schilder Vincent van Gogh en volledig gemaakt uit stoffen van Vlisco uit Helmond.
Geschreven door

"Een typische zomerlook", vertelde Rolf Snoeren voordat de catwalkshow in het Palais de Tokyo in Parijs van start ging. "Een bloemetjesjurk, een strohoed en slippers." "Maar dan veel uitvoeriger en veel en veel meer surrealistisch", vulde Viktor Horsting aan.  
En dat was het. De drie elementen die Snoeren aanhaalde, kwamen wel in elk kledingstuk in deze vierde haute coutureshow van de Brabantse ontwerpers terug. [tweet:body:https://twitter.com/susiebubble/status/560478985784942595]
Langzaam en vreugdeloosBegeleid door de muziek van de soundtrack van de film 'Rosemary's baby' bewogen de modellen zich langzaam en vreugdeloos over de catwalk. Een show die een extra impuls zal geven aan het Helmondse stoffenbedrijf Vlisco, dat alle stoffen leverden voor de modeshow.[tweet:body:https://twitter.com/Viktor_and_Rolf/status/560485704762163200]
Volgens de New York Times was de inspiratie van Viktor& Rolf het beeld van een jonge vrouw in de tuin in deze door de krant genoemde 'fantastische lentecollectie'. "Bloemen van stof klommen als een klimop over de jurken en rond hoofden die werden gesierd door even overdreven strooien hoeden", aldus de New York Times.
'Ze lieten het ontploffen'Volgens de modesite Style.com waren het de drie elementen van de bloemetjesjurk, de strohoed en de slippers de basis, maar volgens de site gingen Viktor& Rolf niet zozeer in op het 'boerenmeisje-thema', maar 'muteerden en benadrukten ze het en lieten het ontploffen'.
Brabant boven in deze vierde haute coutureshow van de twee Brabantse topontwerpers die tijdens deze modeweek werden voorgegaan door de show van Jan Taminiau uit Goirle een paar dagen eerder. Een ontwerper uit Geldrop en een ontwerper uit Dongen die samen een eerbetoon brengen aan een schilder uit Zundert op stoffen uit Helmond. En dat in Parijs.
Bekijk hier de foto's van de modeshow van Viktor& Rolf.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.