Medewerkers Jumbo voeren actie in Beilen: mogelijk meer acties de komende weken

29 januari 2015 om 15:03
nl
Zo'n 120 medewerkers van het distributiecentrum van supermarktketen Jumbo in Beilen hebben donderdag enkele uren het werk neergelegd. Er is een conflict over de arbeidsomstandigheden. FNV Bondgenoten heeft dat bevestigd.
Geschreven door

Volgens de vakbond gaat het om een opeenstapeling van frustraties. Ook zou er sprake zijn van onrust bij andere vestigingen.
Pauzes worden korterVakbondsbestuurder Van der Ploeg laat weten dat er tijd wordt afgesnoept van de pauzes. Ook moeten de medewerkers meerdere keren per dag klokken. Verder zouden de werknemers boos zijn over een vertragingstactiek die Jumbo zou toepassen bij het starten van de onderhandelingen over een nieuwe cao. Van der Ploeg sluit niet uit dat er meer werkonderbrekingen komen.
Geen hinderJumbo laat weten er alles aan te doen om te zorgen dat klanten geen hinder ondervinden van de acties. Het bedrijf heeft enkele weken geleden een nieuwe werktijdenregeling ingevoerd." Volgende week zijn er inloopspreekuren voor het personeel. En in maart staan afspraken gepland om met de vakbonden te praten over de cao", zo laat een woordvoerder weten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.