Verlinde-musical over Vincent van Gogh komt definitief niet naar Brabant

29 januari 2015 om 16:08
nl
De musical over Vincent van Gogh die Albert Verlinde gaat maken, wordt niet gespeeld op een locatie in Brabant. Het bedrijf Stage Entertainment heeft dat donderdagmiddag bekend gemaakt. Verlinde is nog steeds van plan een musical over Vincent van Gogh te maken, maar de beslissing daarover is uitgesteld. De kans dat de musical deel uit gaat maken van het Vincent van Goghjaar lijkt daarmee ook verkeken.
Geschreven door

Bij de presentatie van de plannen voor het Van Goghjaar (2015) kondigde Albert Verlinde vorig jaar aan dat hij een musical over Van Gogh wilde maken en dat die musical op een vaste locatie in Brabant gespeeld zou gaan worden. Door de fusie van de bedrijven van Verlinde en Joop van den Ende is het plan voor de Van Goghmusical op de lange baan geschoven.
Internationaal Verlinde ziet nog steeds brood in zo'n musical, maar zou daar dan wel een internationale productie van willen maken. Daarom wordt de musical nu uitgesteld en is de locatie in Brabant van de baan. De provincie trok om die reden al een aanbod in voor een lening van drie miljoen euro aan Albert Verlinde.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.