Willem II'er Stijn Wuytens over duel tegen PSV: 'We moeten durven voetballen en secuur spelen'

29 januari 2015 om 17:23
nl
Willem II, zo meent middenvelder Stijn Wuytens, moet zaterdagavond in de uitwedstrijd tegen PSV van eigen kracht uit gaan. De Tilburgse ploeg doet het verrassend goed in de competitie en moet daar ook naar handelen. Ook al speelt het in Eindhoven tegen de koploper.
Geschreven door

Het vertrouwen in een goede afloop van de Brabantse derby is groot in Tilburg. Willem II pakte in de eerste twee duels na de winterstop vier punten en staat op een knappe tiende plaats. Een stunt zit er, volgens Stijn Wuytens, best in.
"Ja, maar tegen PSV zullen we dan wel extra scherp moeten zijn", zo zegt de middenvelder. "Ze hebben een heel goede ploeg met heel veel individuele kwaliteiten. Wij moeten, nogmaals, honderd procent scherp zijn om resultaat te behalen."
Secuur spelenPSV laat de tegenstander graag het spel maken om vervolgens in de omschakeling toe te slaan. Een frivool spelend Willem II zou weleens in het mes kunnen lopen. "Het is niet zo dat we de boel open gaan gooien", zegt Wuytens. "Het is aan ons om weinig fouten te maken. Zij anticiperen op balverlies en dan zij ze razendsnel voor de goal. We moeten durven voetballen, maar wel secuur spelen."
ContractverlengingStijn Wuytens zal ook volgend seizoen voor Willem II spelen. Woensdag verlengde hij zijn contract bij de Tricolores met een jaar. Dat coach Jurgen Streppel een dag er voor een verbintenis tekende, speelde een voorname rol. "Ik ben blij dat de trainer heeft bijgetekend", zegt de Belg. "Dat geeft toch een stuk vertrouwen voor mijzelf."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.