Video

Marianne Vos pakt brons in Tábor bij WK veldrijden ondanks hamstringblessure

31 januari 2015 om 16:11
nl
Marianne Vos is zaterdag onttroond als wereldkampioene veldrijden. De niet volledig fitte veldrijdster uit Meeuwen moest in het Tsjechische Tábor genoegen nemen met een bronzen medaille. Haar Franse ploeggenote Pauline Ferrand-Prevot pakte de titel.
Geschreven door

Ferrand-Prevot werd vorig jaar ook al wereldkampioene op de weg. De Belgische Sanne Cant eindigde als tweede. Sanne van Paassen uit Vlierden eindigde als zeventiende. [Tweet:body:https://twitter.com/KNWULiveVeld/status/561523049619812352]Marianne Vos bleef strijden Vos had sinds 2009 de regenboogtrui in het veldrijden in handen. In totaal heeft ze zeven wereldtitels op zak. Vorig jaar was ze de sterkste in Hoogerheide. Ze kreeg echter in aanloop naar dit WK last van een hamstringblessure. Ondanks het fysieke ongemak besloot ze in Tsjechië toch te starten. Ze kon zich wel in de strijd om de titel mengen, maar kwam tekort voor de zege. [Tweet:body:https://twitter.com/job_dusoleil/status/561509588386988032]Vos maakte deel uit van een kopgroep van zes met ook Ferrand-Prevot en Cant. Toen de Française versnelde moest Vos passen. Cant sloot later wel aan bij de koploopster. Vos probeerde samen met de Tsjechische Katerina Nash het verschil nog wel goed te maken, maar dat lukte niet. In de sprint bleef Ferrand-Prevot net voor. Vos kon na een foutje van Nash naar de derde plek fietsen. [Tweet:body:https://twitter.com/job_dusoleil/status/561519288734208000]Lammerts: 'Toch wel tevreden'Voor het eerst sinds lange tijd moesten de Nederlandse veldrijdsters het bij de wereldkampioenschappen stellen zonder titel. Toch was bondscoach Johan Lammerts na afloop tevreden. "Het is jammer dat Marianne Vos haar titel kwijt is. Maar het was afgelopen week toch wel heel moeilijk voor haar geweest omdat ze door haar blessure niet kon trainen. Maar ze heeft het toch heel goed gedaan", zei Lammerts na afloop bij het Belgische Sporza. "Het was in ieder geval een prachtige en spannende wedstrijd." [Tweet:body:https://twitter.com/job_dusoleil/status/561531960632147968]Vos eindigde als derde achter haar Franse ploeggenote Pauline Ferrand-Prevot. "Ik had dit niet verwacht, maar ik ben er heel erg blij mee. Binnen een paar maanden heb ik nu een wereldtitel gepakt, hier en vorig jaar op de weg. Het kan niet beter voor mij", aldus de winnares. [Tweet:body:https://twitter.com/job_dusoleil/status/561524453797298176]'Het was echt heel zwaar'Onder de modder en de blubber stond Sanne van Paassen uit Vlierden Omroep Brabant zaterdagmiddag te woord. “Het was echt heel zwaar. Ik had een slechte start. Veel prutsers voor me vielen waardoor ik van mijn fiets af moest. Daarna was het een grote inhaalrace. Ik mag blij zijn met mijn finish."
Van Paassen is er bijna een jaar uit geweest. Ze vond het fijn om in Tsjechië van start te gaan. "Ik was er lang uit dus ik mag blij zijn met het resultaat. Het is sowieso mooi dat ik hier mag staan. Volgend jaar hoop ik weer mee te doen voor de prijzen.”  
LiveblogOmroep Brabant hield een liveblog bij van de wedstrijd. Deze kan je hier teruglezen. Zondag houdt Omroep Brabant ook een liveblog bij van de wedstrijd bij de mannen. [CoverItLive:http://rss.coveritlive.com/rss.php?altcast_code=30957e7e77]  

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.