'Meer zendtijd voor Bureau Brabant voor een veiliger Brabant'

29 januari 2015 om 19:27
nl
Brabant wordt veiliger als het opsporingsprogramma Bureau Brabant meer uitzendtijd krijgt. Dat denkt de PVV in Brabant. Het staat in hun verkiezingsprogramma voor de provinciale verkiezingen.
Geschreven door

Bureau Brabant is het wekelijkse opsporingsprogramma van politie en justitie bij Omroep Brabant. Volgens lijsttrekker Alexander van Hattem worden dankzij dit programma relatief veel misdrijven opgelost. Bovendien hebben de beelden een afschrikwekkende werking op daders en werkt het daardoor ook preventief, vindt de PVV-voorman.
Leuk maar niet per se nodigJustitie ziet extra zendtijd wel zitten, maar weet niet zeker of het wel nodig is omdat niet iedere zaak geschikt is voor uitzending. Volgens woordvoerder Roel Krijtenburg zijn er meer opsporingsmethoden die ingezet worden. "Soms is het inzetten van bijvoorbeeld DNA-onderzoek effectiever dan het uitzenden van een reconstructie."
Wekelijks kijken bijna 400.000 kijkers naar Bureau Brabant. Het uitzenden van beelden is de zwaarste opsporingsmethode van de politie. De bekendste beelden uit het programma zijn die van de 'kopschoppers' die in Eindhoven een voorbijganger zwaar mishandelden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.