Video

Sociale huurwoning in Sint Anthonis staat al 15 jaar leeg: ‘Muizen en hoge brandnetels in de tuin’

30 januari 2015 om 07:01
nl
Een sociale huurwoning in de Wethouder Teunissenstraat in Sint Anthonis staat al minstens vijftien jaar leeg. Tot grote frustratie van buurtbewoners. De bewoonster van het huis is al jaren geleden ingetrokken bij de overbuurman. Om financiële redenen zou ze formeel nog op haar oude adres wonen.
Geschreven door

“Ik vind het schandalig”, zegt buurvrouw Maria Thielen. “De brandnetels komen in de zomer bijna over de schutting en we hebben last van muizen."
Ook haar man Henk vindt de situatie te gek voor woorden. “Hier had allang ingegrepen moeten worden. Er zijn genoeg mensen die in een sociaal huurhuis willen wonen."
NoodgedwongenHuurster Julia Renkens van het leegstaande huis zegt noodgedwongen bij de overbuurman te wonen. “Ik heb een hersenbloeding gehad en rugproblemen en kan daar niet alleen wonen." De vrouw zegt op termijn terug te willen naar haar eigen huis en ontkent dat ze om financiële redenen het huis blijft huren.
De gemeente Sint Anthonis zegt de situatie moreel onverantwoord te vinden. “Maar het huis wordt verhuurd door woningbouwvereniging Mooiland en wij kunnen verder weinig doen als gemeente”, aldus een woordvoerster.
Goed genoeg onderhoudenWoningbouwvereniging Mooiland laat weten dat de vrouw aan haar verplichtingen voldoet en dat de woning goed genoeg wordt onderhouden.
Wel wil Mooiland in gesprek gaan met de vrouw om tot een oplossing te komen. Er is al vaker aan haar gevraagd of het niet beter zou zijn om de huur op te zeggen. De woningbouwvereniging wil de vrouw zeker niet met juridische middelen uit haar huis zetten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.