KNMI waarschuwt voor gladheid: Grote problemen blijven uit

30 januari 2015 om 06:55 • Aangepast 21 november 2020 om 20:19
nl
Het KNMI waarschuwde vrijdagochtend voor gladheid in het hele land. Voor alle provincies, en dus ook Brabant, kondigde het weerinstituut een code geel af. Lokaal viel enkele centimeters sneeuw. Maar grote problemen bleven uit.
Profielfoto van
Geschreven door

Onder meer tussen Tilburg en Best viel enkele centimeters sneeuw. Maar op een groot aantal plekken in Brabant viel vrijwel niets.

Wachten op privacy instellingen...

'Honderd kuub zout erover'Vanaf middernacht tot half acht waren de strooidiensten van Rijkswaterstaat bezig met het sneeuwvrij maken van de snelwegen en het tegengaan van gladheid. ''We hebben vannacht honderd kuub zout gestrooid. Dat zijn tien vrachtwagens zout'', vertelt de coördinator van het zoutstrooidistrict in Oirschot.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

De sneeuwval in delen van Brabant zorgde niet voor grote problemen. Op sommigen plekken waren onder meer snelheidsborden slecht te lezen, maar grote ongelukken bleven uit.
Kans op sneeuw blijftMeteo Group voorspelt dat het vrijdag bewolking blijft en er her en der sneeuwbuien zijn. In de loop van de dag schijnt de zon af en toe. Het kwik stijgt bij een zwakke tot matige westelijke wind naar zo’n vijf graden.
Bij het zoutstrooidistrict in Oirschot staan ze voorlopig nog standby. ''We zijn voor nu even klaar. De een gaat een dutje doen, maar de meesten gaan direct door naar hun normale baan, want dat gaat ook door. Maar het zou zomaar kunnen dat we snel weer de weg op moeten.''

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.