Omstreden vastgoedman Roger Lips uit Uden opgepakt in Dubai en weer vrijgelaten

30 januari 2015 om 08:29 • Aangepast 21 november 2020 om 20:19
nl
De omstreden zakenman Roger Lips uit Uden is pas aangehouden in zijn woning in Dubai voor faillissementsfraude. Hij moest zijn paspoort inleveren en is inmiddels weer op vrije voeten. Dat laat justitie vrijdag weten na berichtgeving van De Telegraaf.
Profielfoto van
Geschreven door

Justitie denkt nog na over eventuele vervolgstappen. Lips zelf twitterde vrijdag dat hij 'er nog gewoon is', waarmee hij benadrukte dat hij weer vrij is. Daarnaast schrijft hij een blogpost over zijn ervaring, zo zei hij

Lips zou 'onzakelijk' geld over hebben gepompt tussen verschillende bedrijven die van hem waren. Volgens de rechtbank van Amsterdam verkocht Lips onder andere brasserie Tante Pietje in Uden voor één euro aan een ander bedrijf van hem. Daarbij zou de vastgoedhandelaar geld hebben weggesluisd.
Op de vluchtLips werd twee jaar geleden failliet verklaard en staat voor meer dan 100 miljoen euro in het krijt bij verschillende banken. Hij is vooral bekend omdat hij één van de grote vastgoedklanten was die de SNS Bank in grote problemen bracht.
De vastgoedman vluchtte naar Dubai toen hem duidelijk werd dat hij de cel in dreigde te gaan omdat hij onvoldoende meewerkt aan de afwikkeling van zijn faillissement. Eerder mocht hij vanwege zijn tegenwerking al een tijd doorbrengen in de cel.
Geen verdragLips dacht in Dubai veilig te zijn, omdat Nederland geen uitwisselingsverdrag met dat land heeft. Volgens De Telegraaf kreeg justitie hem te pakken nadat de Eindhovense misdaadverslaggever John van den Heuvel van die krant hem opspoorde voor het televisieprogramma Op de vlucht.
Intussen proberen curatoren een deel van het verloren geld terug te krijgen. Dat doen ze onder meer door de kapitale villa van de failliet verklaarde vastgoedhandelaar in de etalage te zetten. ABN AMRO laat de riante woning aan de Heinsbergenstraat 48-52 in Uden veilen. Een koopje is het mogelijke droomhuis niet.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.