Video

'Bossche bedrijf AquaPurga begon onbezonnen en lichtzinnig'

30 januari 2015 om 09:20
nl
Het Bossche bedrijf AquaPurga blijft middelpunt van kritiek. Volgens veehouders die met de mestverwerkingsinstallaties van het bedrijf werken, is AquaPurga te lichtzinnig aan de bouw van de installaties begonnen. Volgens de veehouders werken veel installaties niet goed.
Geschreven door

AquaPurga kwam de afgelopen dagen in opspraak nadat oud-medewerkers beweerden dat ze ziek werden van de gaslucht.  Het bedrijf is door de arbeidsinspectie op de vingers getikt.
VerwachtingenInmiddels komen er meer klachten over het bedrijf. Veehouder Verhees uit Someren zegt dat hij zelf de installatie heeft stilgelegd. Ook veehouder Kuunders uit Milheeze heeft klachten.
De boeren zeggen dat AquaPurga de verwachtingen niet heeft waargemaakt. Het bedrijf zou te grote ambities hebben. Er wordt getwijfeld of er wel efficiënt gewerkt wordt.
'Weinig mest verwerkt'"Met dertig mensen in dienst wordt er maar weinig mest verwerkt", zegt één van de veehouders. De gang van zaken bij het bedrijf baart de veehouders zorgen. "Elke dag dat de machine stilstaat,verliezen ze geld".

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.