Gastouder uit Oosterhout ontkent oppasbaby Jimmy te hebben doodgeschud, advocaat wil artsen horen

30 januari 2015 om 18:00 • Aangepast 21 november 2020 om 20:19
nl
De 42-jarige gastouder uit Oosterhout die wordt verdacht oppasbaby Jimmy te hebben doodgeschud, ontkent dat ze dat heeft gedaan. Dat heeft ze vrijdagochtend voor de rechtbank in Breda gezegd.
Profielfoto van
Geschreven door

De vier maanden oude baby overleed in de zomer van 2013, een week na het vermeende geweld door de gastmoeder. De zaak kwam pas vorige week voor het eerst naar buiten, omdat er eerst allerlei onderzoeken zijn geweest naar de oorzaak van de dood van het jongetje.
Shaken Baby SyndroomAdvocaat van de gastouder, Barry van de Luijtgaarden, betwist een Shaken Baby Syndroom en wil twee artsen als getuigen-deskundigen horen.
Van de Luijtgaarden heeft samen met zijn cliënt de hulp ingeschakeld van Jannes Koetsier. Deze huisarts vindt dat in strafzaken te snel de conclusie wordt getrokken dat sprake is van het Shaken Baby Syndroom.

Wachten op privacy instellingen...

De rechtszaak die vrijdagochtend wordt gehouden, is een tussentijdse zitting. De inhoudelijke behandeling volgt op een later moment.
Steun van familie en vriendenOp de publieke tribune waren veel vrienden en familieleden van zowel de gastouder als van het slachtoffer aanwezig. Ook de ouders van het jongetje zaten in de zaal.
Veel ouders waarvan de kinderen bij de gastvrouw in de opvang hebben gezeten, steunen de verdachte in het proces.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.