Marianne Vos dag voor WK veldrijden nog steeds geblesseerd: 'Ik maak me zorgen'

30 januari 2015 om 14:54
nl
Marianne Vos uit Meeuwen is nog niet hersteld van de blessure aan haar hamstring. Een dag voor het WK veldrijden in het Tsjechische Tabor lijken de kansen op prolongatie van haar wereldtitel dan ook uiterst klein.
Geschreven door

Voor Vos zelf is het nog een groot vraagteken hoe haar hamstring het zaterdag zal houden. De blessure in haar linkerbeen speelde vorige week op, tijdens de wereldbeker veldrit in Hoogerheide. "Je hoopt dat het beter wordt in een week, maar het is niet heel veel verbeterd. Ik maak me wel zorgen voor morgen. Geen paniek, wel behoorlijk wat zorgen", aldus Vos.
VoorbereidingToch zal Vos starten zaterdag in Tabor, "Voor mij is het nu voorbereiden zoals ik altijd doe. Dus zorgen dat mijn materiaal in orde is, dat ik het parcours ken. En dan hoop ik dat ik morgen beter ben."
Of Vos morgen het podium kan halen? Zelf durft ze geen voorspelling aan. "Vooral op de stukken die er er zwaar bij liggen, voel ik mijn linkerbeen. En op de stukken waar je moet lopen. Gelukkig zijn er dat maar weinig."
Streep door drie veldritten na WKMarianne Vos heeft in ieder geval een streep gezet door de drie veldritten die ze na het WK zou rijden. Na dit weekend neemt ze een tijdje rust om haar blessure te laten genezen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.