Video

Dodelijk ongeluk op spoorwegovergang Oudenbosch: justitie eist 240 uur werkstraf tegen scooterrijder

30 januari 2015 om 12:09
nl
Justitie heeft 240 uur werkstraf geëist tegen een 20-jarige scooterrijder uit Roosendaal voor het veroorzaken van een dodelijk ongeluk op een spoorwegovergang in Oudenbosch. De verdachte was erg vrijdag in de rechtbank erg emotioneel en zei weinig meer van het fatale moment te weten. 'Ik herinner me alleen de 'boem' nog'.
Geschreven door

De officier van justitie heeft in de strafeis rekening gehouden met het feit dat de Roosendaler een vriend heeft verloren. "Dat is een grote straf."
Voorwaardelijke gevangenisstrafNaast de werkstraf eist justitie ook een voorwaardelijke gevangenisstraf van acht maanden. Ook wil de officier dat de man zijn rijbewijs voor drie jaar inlevert.
De verdachte stak op 2 november 2013 met zijn scooter het spoor aan de Sint Bernaertsstraat over terwijl de spoorbomen al naar beneden waren. Een passerende trein botste tegen de achterkant van de scooter.
Dood door schuldEen 21-jarige man uit Oudenbosch die bij de Roosendaler achterop zat, kwam om het leven. De verdachte bleef ongedeerd. De Roosendaler wordt verdacht van dood door schuld.
Huilend probeerde de man te vertellen hoe hij samen met zijn vriend achterop tussen de spoorbomen laveerde. Veel zegt hij er niet meer van te weten. "Er is een deel van mijn herinneringen opgegeten."
'Vriend is dood'Hij kan zich alleen de 'boem' nog herinneren, zo zei hij. Pas een dag later in de cel hoorde hij van zijn advocaat dat zijn vriend was overleden.
Van het ongeluk waren veel mensen getuigen. Zo zagen meerdere automobilisten hoe de scooter tussen de spoorbomen door slalomde. Agenten hadden gezien dat de 'roekeloze' scooterrijder eerder al bijna in botsing kwam met een auto.
Contact tussen oudersDe ouders van de verdachte en de ouders van het slachtoffer hebben na het ongeluk nog contact met elkaar gehad. De verdachte durft de confrontatie niet aan.
De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.