'Nederlandse media voeren hetze tegen Willy Selten uit Oss'

30 januari 2015 om 12:33
nl
De Belgische voedsel- en warenautoriteit beschuldigt de Nederlandse media van een 'hetze' tegen Willy Selten. De Ossenaar zit achter de vermeende fraude met paardenvlees, maar is nog niet schuldig bevonden.
Geschreven door

Selten kwam na een tijd in relatieve rust te hebben doorgebracht donderdag opnieuw in het nieuws. De van voedselfraude verdachte vleeshandelaar uit Oss is namelijk met zijn zoon in België een nieuwe vleeshandel begonnen. Dat meldde het Brabants Dagblad op basis van eigen onderzoek.
De krant schreef dat Selten in het Belgische Mol met zijn zoon Nick een soortgelijk vleesverwerkend bedrijf heeft opgezet als dat hij in Oss had. Zijn zoon weersprak dat. Tegenover Omroep Brabant benadrukte hij dat het bedrijf alleen van hem is. Vader Willy alleen zou af en toe komen helpen.
'Hij is niet veroordeeld'Het feit dat Nederlandse media Selten neerzetten als het brein achter de vermeende vleesfraude, stoort de Belgische voedsel- en warenautoriteit. Dat vertelt Lieve Busschots van het Federaal Agentschap voor de veiligheid van de Voedselketen tegen de lokale omroep D-tv.
"Men heeft hier te maken met iemand die niet is veroordeeld", zo vertelt de zegsvrouw. "Hij is onschuldig tot het tegendeel wordt bewezen." Daarnaast benadrukt Busschots dat er tot nu toe geen aanleiding is voor verscherpte controle op het nieuwe vleesverwerkingsbedrijf van de familie Selten. Het bedrijf hoeft dan ook niet dicht.
Directeur Selten van de gelijknamige vleeshandel in Oss wordt als enige vervolgd voor de vermeende fraude met paardenvlees. Op 24 maart moet hij in Den Bosch voor de rechter komen, zo maakte justitie eerder bekend.
Paardenvlees als rundvleesWilly Selten kwam in opspraak toen in 2013 werd ontdekt dat hij paardenvlees in rundvleesproducten zou hebben verwerkt en als puur rundvlees verkocht. Vijftig miljoen kilo vlees moest van de markt worden gehaald.
Lees meer over de zaak-Willy Selten op onze themapagina: www.omroepbrabant.nl/willyselten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.