Op zoek naar een baan? Opvallen doet werkloze Jesse Vermeer zo!

30 januari 2015 om 19:19
nl
Ze is sinds begin december werkloos, maar wil niet bij de pakken neerzitten. Sterker nog, de 27-jarige Jesse Vermeer uit Haaren hult zich in alleen een kartonnen pak en loopt zo door de binnenstad van Eindhoven. En ja, dan trek je volop belangstelling.
Geschreven door

Jesse liet zich fotograferen in de drukste winkelstraat van Eindhoven. "Dat was wel spannend", beaamt ze. "Maar ik heb alleen geposeerd en toen ging ik gauw naar binnen. En ik was natuurlijk niet naakt." Die foto's heeft ze op Facebook gezet en inmiddels weten heel veel mensen dat Jesse een baantje zoekt op het gebied van marketing en communicatie.
"Zeventig procent van werkgevers vindt werknemers tegenwoordig via social media", legt Jesse uit. "Daarom wilde ik het op deze manier proberen." Ook via het uitzendbureau en open sollicitaties probeert ze aan een baan te komen. "Maar de markt van tegenwoordig is niet zo heel goed. Ik heb inmiddels tien keer 'nee' gehoord. Dat valt nog mee, maar ik wil natuurlijk liever een 'ja'."
UitnodigingenZo heeft ze zich ook laten fotograferen toen ze zogenaamd een tattoo liet zetten. "Maar dat was voor de grap, die foto is niet echt", zo zegt ze met een lach. Het blijkt wel te werken want er komen aardig wat reacties binnen. "Zo heb ik al diverse uitnodigingen gekregen van werkgevers om een afspraak te maken of om een extra motivatie in te sturen."
Haar voorkeur gaat uit naar een marketing- of communicatiefunctie. "Het liefst werk ik in de buurt van mijn woonplaats Haaren maar als het niet anders kan, pak ik ook een baan elders. Heel Nederland is mijn werkgebied."
De meest opvallende foto heeft ze op Facebook geplaatst. Ze hoopt dus dat ze daarmee bij de werkgevers opvalt en dat ze haar CV zien.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.