NAC op scherp tegen Excelsior: 'We zullen toch ook onze uitwedstrijden af en toe moeten winnen'

30 januari 2015 om 14:45
nl
In de strijd tegen degradatie heeft NAC Breda heel hard punten nodig. De ploeg denkt die zaterdagavond in Rotterdam tegen Excelsior te pakken. Een belangrijk duel, want Excelsior is een directe concurrent van de Bredase club. "Het is wel degelijk een finale", zegt trainer Robert Maaskant.
Geschreven door

NAC pakte afgelopen weekend in eigen huis een punt in de derby tegen Willem II. Verdedigend stond de ploeg zijn mannetje, maar aanvallend kwam er heel weinig van terecht. Tegen Excelsior zal NAC opnieuw geen open huis houden, maar wel proberen om in ieder geval meer kansen af te dwingen.
"Het is wel de bedoeling om meer naar voren te spelen", zo zegt middenvelder Gil Swerts. Om op z'n Cruijffiaans te vervolgen: "Als je niet naar voren speelt, kan je ook niet scoren. We hebben snelheid voorin met Tighadouini, Fernandez en Sarpong. Die jongens moeten we in stelling brengen en dan moeten zij het voor ons afmaken. Daar is zeker op getraind."
'We moeten ergens gaan verrassen'Trainer Robert Maaskant weet natuurlijk dat de wedstrijd tegen Excelsior belangrijk is. Ergens moet NAC punten gaan pakken om uit de degradatiezone te geraken. "Wij zullen toch ergens moeten gaan verrassen", zegt de coach. "En dan zal je ook je uitwedstrijden af en toe moeten winnen. Dus ja, het is wel degelijk een finale. Het is een belangrijke wedstrijd voor ons."
Naast Dirk Marcellis, Guyon Fernandez en Menno Koch haalde Maaskant deze week ook nog Ruben Ligeon als versterking naar NAC. De verdediger wordt voor de rest van het seizoen gehuurd van Ajax. Met dit viertal moet NAC in de eredivisie kunnen blijven, zo is de overtuiging van de trainer van de Bredase club.
"Dat zou je zeggen ja. Maar veel meer konden we ook niet. We zijn nog steeds wel bezig, want de markt is nog niet gesloten. We zijn dus nog op zoek naar versterkingen. Maar dit zijn basisjongens, jongens die NAC absoluut sterker maken", aldus Maaskant.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.