12.500 euro voor gouden tip in zaak fatale overval Mien Graveland in Helmond

30 januari 2015 om 14:26
nl
Politie en justitie loven 12.500 euro uit voor de gouden tip die leidt naar de daders van de fatale overval op de 86-jarige Mien Graveland in Helmond. Zij overleed in augustus vorig jaar na een gewelddadige overval waarbij ze in haar huis aan de Bestevaer zwaar werd mishandeld.
Geschreven door

De overval gebeurde tussen halfelf ’s ochtends en half twee ’s middags. Twee mannen deden zich vermoedelijk voor als medewerkers van een energiebedrijf.
Zij lieten de 86-jarige weduwe ernstig gewond achter. Later overleed ze in het ziekenhuis aan haar verwondingen.  
Reconstructie Bureau BrabantIn de uitzending van Bureau Brabant wordt maandag voor de tweede keer aandacht besteed aan deze zaak. In de uitzending wordt onder meer een reconstructie getoond van wat er zich op die bewuste dag in het huis van Mien Graveland heeft afgespeeld.
Daarnaast vertellen de dochters van het slachtoffer hun emotionele verhaal. Ook in de uitzending van Opsporing Verzocht op dinsdag komt de zaak opnieuw aan bod.
Tips na eerdere uitzendingenNa eerdere uitzendingen van Bureau Brabant en Opsporing Verzocht waarin aandacht werd besteed aan de fatale overval, kwamen enkele tips bij de politie binnen. De daders zijn echter nog niet gepakt.
Volgens de politie bestaat de kans dat zij de zaak zonder verklaringen van getuigen niet kunnen oplossen. Met deze beloning willen zij dan ook getuigen die belangrijke informatie hebben alsnog over de streep trekken om deze informatie met de politie te delen.
Maandagavond om 18.15 uur is de eerste uitzending van Bureau Brabant bij Omroep Brabant. Daarna wordt de uitzending ieder uur herhaald tot dinsdagmiddag 17.15 uur. Opsporing Verzocht wordt dinsdag om 20.30 uur uitgezonden op NPO1. Deze uitzending wordt woensdag om 11.40 uur herhaald op NPO2.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.