Commerciële sociale werkplaats Brainport Assembly in Geldrop van start

30 januari 2015 om 14:52
nl
In Geldrop is vrijdag het bedrijf Brainport Assembly gestart, dat komende jaren op een commerciële manier honderden mensen met een arbeidsbeperking aan een baan wil helpen.
Geschreven door

Begin dit jaar is de participatiewet van kracht geworden, waarbij gemeenten meer mensen met een beperking bij reguliere bedrijven onderbrengt.
BegeleidingVoorwaarde is wel dat deze bedrijven extra begeleiding aan deze werknemers geven. Oprichter Lars van der Hoorn van Brainport Assembly heeft als ondernemer al ervaring met gedetacheerde werknemers van de sociale werkplaats Ergon. Het bedrijf gaat in een werkplaats onderdelen monteren en assembleren voor de maakindustrie in de Brainport regio.
"Het is niet slim dat we vanuit onze regio, waar we zoveel dingen maken, het werk verplaatsen naar het buitenland terwijl we dat zelf ook kunnen doen", zegt Lars van der Hoorn.
Verder zegt hij: "Als we winst maken dan wordt die voor een deel gebruikt voor extra training en ontwikkeling voor medewerkers die dat willen. We zullen ook een deel van de winst in een nieuw fonds stoppen dat sociale projecten van klanten een extra zetje geeft." Extra voordeel is volgens het bedrijf dat daarmee op langere termijn de kosten dalen voor de gemeentes die daarvoor nu opdraaien.
Typisch BrabantsGemeentes zijn enthousiast. Staf Depla, wethouder van de Gemeente Eindhoven: "Wij zullen Brainport Assembly waar mogelijk steunen. Ik ben blij als een ondernemer de daad bij het woord voegt. Een bedrijf oprichten, nieuwe banen en daarbij mensen met een beperking een kans geven op werk. Typisch op zijn Brabants door samen te werken. Een mooi initiatief."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.