Limburger moet vijf jaar de cel in voor gewapende overval op Lidl in Den Bosch

30 januari 2015 om 15:26 • Aangepast 24 april 2020 om 23:07
nl
Een 22-jarige man uit Sittard moet vijf jaar de cel in voor een gewapende overval op een Lidl-supermarkt aan Het Wielsem in Den Bosch. Dit heeft de rechtbank in Den Bosch vrijdag bepaald.
Geschreven door

Op het moment van de overval in juni vorig jaar waren vijf mensen aanwezig in de supermarkt. Dichtbij het hoofd van de bedrijfsleider van de supermarkt werd een schot gelost. Twee andere medewerkers en twee leveranciers werden gedwongen op de grond te gaan liggen. Zij werden vastgebonden.
Uiteindelijk werd bij de overval, waarbij meerdere daders betrokken waren, niks buit gemaakt. Kort na zes uur, toen de daders waren vertrokken, konden de slachtoffers zichzelf bevrijden en alarm slaan.
Straf hoger dan eerdere eisDe straf die de rechter heeft opgelegd, is hoger dan de eis van de officier twee weken geleden. De rechter neemt de Limburger met name de ernst van het gebruikte geweld kwalijk. Ook heeft de man op geen enkele manier spijt betuigd.
Behalve de gevangenisstraf moet de man uit Sittard de slachtoffers van de overval een schadevergoeding betalen van in totaal ruim negenduizend euro. De man kreeg de gevangenisstraf ook voor het voorbereiden van een overval op een drogist in Vught een maand na de overval op de supermarkt.
Voorbereiden overval VughtHij had een handgeschreven briefje in bezit met daarop de naam van een drogisterij in Vught. Verder stonden op het briefje onder meer de openingstijden van de winkel, gegevens over de tijdklok van de kluis en de dag dat de geldtransporteur langs zou komen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.