Nabestaanden MH17 kunnen wrakstukken binnenkort bekijken op vliegbasis Gilze-Rijen

30 januari 2015 om 21:46
nl
Nabestaanden van slachtoffers van vlucht MH17 kunnen in de eerste week van maart de wrakstukken bekijken op de vliegbasis in Gilze-Rijen. Dat heeft de voorzitter van de Onderzoeksraad vrijdag gezegd op een informatiebijeenkomst voor nabestaanden in Nieuwegein.
Geschreven door

Voorzitter Tjibbe Joustra van de Onderzoeksraad verwacht volgende week meer informatie te kunnen geven over de opzet en de datum van het bezoek.
OnderzoekIn december kwamen de wrakstukken aan op de vliegbasis in Gilze-Rijen. De wrakstukken zijn gefotografeerd en op sporen onderzocht. Ook zijn de wrakstukken gesorteerd en is een selectie gemaakt van stukken die nodig zijn voor de reconstructie van het vliegtuig.
In de tweede helft van februari onderzoeken luchtvaartonderzoekers de wrakstukken. Onder meer de inslagpatronen worden bekeken. Doel van het onderzoek is om vast te stellen wat uit de wrakstukken kan worden afgeleid.
Driedimensionale reconstructieHet internationale onderzoeksteam is nog niet begonnen met de driedimensionale reconstructie van het toestel. Nabestaanden kunnen op een later moment die reconstructie bekijken.
Bij de ramp met de MH17 in Oekraïne kwamen op 17 juli alle 298 inzittenden om het leven. Onder hen vijftig Brabanders.
Lees alles over de ramp met de MH17 op omroepbrabant.nl/vliegramp.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.