FC Eindhoven verslikt zich bijna in Jong PSV (2-1)

30 januari 2015 om 23:00
FC Eindhoven heeft in de stadsderby tegen Jong PSV een nipte overwinning geboekt. Het bevrijdende doelpunt viel pas in de 84e minuut via verdediger Chiro N’Toko.

Betrekkelijk eenvoudig leek FC Eindhoven de thuiswedstrijd tegen Jong PSV te winnen. Na de eerste helft gedomineerd te hebben, was de ruststand 1-0 door een doelpunt van aanvoerder Jens van Son.
Strijdlustig Jong PSVNa rust werd het een gelijkwaardige wedstrijd, waarin Jong PSV veel meer strijdlust toonde. Dat had in de 60e minuut de gelijkmaker tot gevolg via Elvio van Overbeek. Het zag er naar uit dat FC Eindhoven duur puntverlies zou leiden, maar vlak voor tijd maakte N'Toko met een kopbal toch de winnende treffer voor FC Eindhoven.
FC Eindhoven trof het overigens dat het eerste team van PSV een druk programma voor de boeg heeft. Daarom ontbraken spelers als Marcel Ritzmaier, Rai Vloet en Joshua Brenet, spelers van de eerste selectie die regelmatig speelminuten maken bij Jong PSV.
Tweede plekFC Eindhoven staat in de Jupiler League op de tweede plaats achter NEC. De achterstand op de Nijmegenaren is teruggebracht tot zes punten. Maar NEC moet deze speelronde nog wel in actie komen. In eigen stadion ontvangt die ploeg zondag Helmond Sport.
Jong PSV blijft ondanks de nederlaag op een twaalfde plaats staan.