Brabantse film over Polenhotel in Welberg getoond op Kroatisch filmfestival

31 januari 2015 om 08:10
nl
'Pools voor Beginners' van de jonge documentairemakers Josefien van Kooten en Anna Witte is geselecteerd voor het Etnofilmfestival in Kroatië. Bij dat internationale festival staan verschillende culturen centraal.
Geschreven door

In 'Pools voor beginners' onderzochten de documentairemakers het leven in Stella Maris, een arbeidershotel voor Poolse arbeidsmigranten in het Brabantse dorp Welberg. De promotiefilm voor het hotel belooft veel goeds: ruime, gerenoveerde kamers met Poolse televisiezenders, uitgaansmogelijkheden, een sportschool en een breed culinair aanbod uit Nederlandse keuken.
Het ontbreekt de bewoners aan vrijwel niets. Maar vinden ze wat ze zoeken? Allen dromen ze van een thuis: de één droomt van zijn familie in Polen, de ander van een nieuwe familie in Nederland. Stella Maris fungeert in die droom als een tussenstation, een plek tussen verleden en toekomst die nooit echt 'thuis' genoemd kan worden.
Bekijk ook: de trailer van de film 'Pools voor Beginners'
Brabantse BeautiesPools voor Beginners is gemaakt het kader van de 'Brabantse Beauties', een initiatief van Omroep Brabant met steun van onder meer BKKC en een aantal Brabantse producenten. Makers dienen hun plannen in, die vervolgens worden beoordeeld. De afgelopen jaren is gebleken dat het startbedrag van de Beauties vaak als een vliegwiel werkt om verdere financiering rond te krijgen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.