Sport zaterdag: Gulickx pakt brons bij junioren op WK veldrijden, Jong Ajax-FC Den Bosch afgelast

1 februari 2015 om 01:05
nl
Een dagelijks overzicht van nieuws over en uitslagen van sporters, clubs en wedstrijden in Brabant. Met aandacht voor amazone Katja Gevers, Max Gulickx, FC Den Bosch, de ijshockeyers van Trappers en Kemphanen, de zaalvoetballers van FC Eindhoven en de biljarters Dick Jaspers, Barry van Beers en Frans van Schaik.
Geschreven door

Gevers vijftiende tijdens Jumping AmsterdamKatja Gevers is zaterdag op het Concours Hippique in Amsterdam vijftiende geworden tijdens de kür op muziek. De amazone uit Nuland kwam op haar paard Thriller tot een score van 72,05 procent. De zege ging naar de Engelse Charlotte Dujardin en Valegro. Die combinatie kreeg van de jury een score van 93,9 procent.
Geen Jong Ajax-FC Den BoschDe competitiewedstrijd van FC Den Bosch tegen Jong Ajax, die voor zaterdagmiddag gepland stond, gaat niet door. Het veld van sportpark De Toekomst is niet goed bespeelbaar. Het duel had om halfvijf moeten beginnen. In de topklasse werd de wedstrijd tussen Kozakken Boys uit Werkendam en Spakenburg SV afgelast.
FC Eindhoven haalt uit in zaalDe zaalvoetballers van FC Eindhoven hebben vrijdagavond uitgehaald tegen hekkensluiter HV Veerhuys. De ploeg van coach Carmelo Nieddu won met 9-2. Oualid Saadouni werd uitgeroepen tot man van de wedstrijd. De international scoorde drie keer.
Biljarttrio door in VlaardingenDick Jaspers en Frans van Schaik uit Sint Willebrord en Barry van Beers uit Bladel hebben zich geplaatst voor de  halve finale van het Grand Prixtoernooi driebanden in Vlaardingen. Van Beers was vrijdag in de kwartfinale te sterk voor Raimond Burgman, Jaspers schakelde Glenn Hofman uit en Van Schaik won van Jeffrey Jorissen. In de halve finale moeten Van Beers en Jaspers het zaterdag tegen elkaar opnemen. Van Schaik wacht een confrontatie met Dave Christiani.
Trappers klopt Kemphanen moeizaamDe ijshockeyers van Destil Trappers hebben de derby tegen Dolphins Kemphanen vrijdagavond gewonnen. Het duel in Tilburg eindigde in 6-3 voor de thuisploeg. Na twintig minuten stond Kemphanen nog met 3-1 voor.
Danny Stempher scoorde tweemaal voor de Eindhovense ploeg en Julian van Lijden nam de derde Kemphanen-treffer voor zijn rekening. Brad Snetzinger en Ivy van den Heuvel scoorden tweemaal voor Trappers. De andere Tilburgse goals kwamen op naam van Bob Teunissen en Steve Mason.
Brons GulickxEindhovenaar Max Gulickx heeft brons veroverd op het WK veldrijden bij de junioren. De Deen Simon Andreassen won in het Tsjechische Tabor. De Belg Eli Iserbyt pakte zilver.
Geen finaledag Anneke Kuijten Anneke Kuijten is er niet in geslaagd de finaledag te bereiken van het Dutch open darts in Assen. De Geldropse, die begin dit jaar haar debuut maakte op Lakeside - het officieuze WK darts van de bond BDO, verloor zaterdag in de vierde ronde van Gerrie Steenbreker.
Tachos wint van Lions 2De handballers van de Waalwijkse eredivisionist TTL Tachos wonnen zaterdag van Lions 2 in de laatste wedstrijd van de reguliere competitie: 28-27.?
Zaalvoetballers FCK De Hommel verslaan Groene SterDe Bossche zaalvoetballers van FCK De Hommel hebben in eigen huis gewonnen van Groene Ster uit Vlissingen: 9-4.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.