'Verlichting op snelwegen moet bij slecht weer aan'

31 januari 2015 om 11:25
nl
Bij slecht weer moet de verlichting langs de snelwegen weer aan. Daarvoor pleiten de ANWB en Veilig Verkeer Nederland zaterdag in De Telegraaf. In Brabant zijn een aantal snelwegen onverlicht.
Geschreven door

"Het kan ook 's avonds laat nog druk zijn op de weg, zeker als het slecht weer is. Dan rijdt het veel comfortabeler als de verlichting aan is. Het is een teken van armoe om de lichten uit te doen," zegt een woordvoerder van de ANWB in de krant. Dit terwijl de ANWB de maatregel eerst nog helemaal steunde.
Rijkswaterstaat besloot ruim anderhalf jaar geleden op een aantal wegen de verlichting 's nachts te doven. Dat zou een forse besparing opleveren. De verlichting gaat op alle betrokken wegen om elf uur 's avonds uit.
Lees ook: Drie alternatieven om de donkere snelwegen van Brabant te verlichten
In Brabant zijn de A58 tussen Eindhoven en Bergen op Zoom, de A16 (Breda - Rotterdam), de A27 (Breda - Utrecht) en de A2 tussen Eindhoven en Utrecht onverlicht.
'Niet onveilig'Volgens Rijkswaterstaat gaat het uitzetten van de verlichting niet ten koste van de veiligheid. Bij de dienst heeft in de afgelopen sneeuw- en hagelperiode maar één weggebruiker geklaagd over een donkere weg.
Lees ook: 'Donkere snelwegen waarschijnlijk onveiliger'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.