Video

Stille tocht in Tilburg voor doodgestoken Angelo van Emmerik: 'Wij missen hem'

31 januari 2015 om 14:30 • Aangepast 21 november 2020 om 20:18
nl
In Tilburg is zaterdagmiddag een stille tocht gehouden voor de doodgestoken Angelo van Emmerik. Zijn familie wilde hiermee een stevig signaal tegen zinloos geweld afgeven.
Profielfoto van
Geschreven door

De stoet vertrok om twee uur 's middags van het Piusplein. Vanaf daar liepen de belangstellenden naar het monument tegen zinloos geweld bij de Heikese kerk.

Wachten op privacy instellingen...

"We missen Angelo", vertelde oom Arie Bambacht. "Vooral zijn neefjes en nichtjes hebben het er echt heel moeilijk mee."
Bloedend op straatDe 23-jarige Angelo van Emmerik overleed op nieuwsjaarsdag nadat hij door iemand werd neergestoken. Voorbijgangers vonden hem bloedend in de Jan Scharpstraat. De Tilburger had een grote steekwond in zijn borst.
De politie hield vanwege de steekpartij later de 22-jarige huisgenoot van de Tilburger aan in Den Bosch. Die zou betrokken zijn bij de dood van Van Emmerik en zit nog vast. Intussen is er niets meer bekend geworden over de zaak, vertelt Bambacht.

Wachten op privacy instellingen...

Uitvaart druk bezochtFamilieleden en naasten namen 10 januari afscheid van Van Emmerik. De uitvaart in Crematorium Tilburg werd druk bezocht. Mensen zaten zelfs op de vensterbanken of stonden achterin de zaal om de dienst bij te wonen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.