Udenaar Walter Klop strijdt aan front Oekraïne: 'Iets terugdoen voor Nederland'

31 januari 2015 om 13:14
nl
Udenaar Walter Klop (23) strijdt mee met het Oekraïnse vrijwilligersleger tegen de Russen. Dat meldt het AD. Volgens de krant doet Klop dit als wraak voor het neerhalen van vlucht MH17.
Geschreven door

De Udenaar zou na een jeugd in tehuizen en jongerengevangenissen en het oplichten van mensen zo 'iets willen terugdoen voor Nederland'.
Klop zou uit beeld zijn geraakt bij het UWV, zijn Wajongbegeleiders en de politie. Na een moeilijke jeugd met een aantal diefstallen, pleegde hij met een wapen een overval. Klop werd gepakt en zat een jaar in jeugddetentie. Na dat jaar gaat het volgens de krant niet veel beter met Klop. Een handvol mensen werd opgelicht via internet. Hij verkocht Eftelingkaartjes en X-box games.
Een politiewoordvoerster laat in de krant beschaamd weten dat ze niet weet of iemand in de organisatie met Klop bezig is. Ook is niet duidelijk of er pogingen worden ondernomen om hem bij het front weg te halen.
'Niks meer in Nederland'Klop heeft geen militaire ervaring, maar dat houdt hem niet tegen de strijd aan te gaan met de Russen. Volgens hem heeft hij 'toch al niks meer in Nederland' en zal zijn actie 'respect afdwingen'.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.