Video

Veel fietsen gestolen bij Vos Tweewielers Wijk en Aalburg, schade 45.000 euro

31 januari 2015 om 13:50
nl
Hij dacht: dit overkomt mij niet, maar het gebeurde tóch. Carlo Vos van Vos Tweewielers in Wijk en Aalburg ontdekte zaterdagochtend een grote fietsendiefstal. Hij trof een zaak in puin aan.
Geschreven door

De broer van Carlo werkt ook in de zaak en ontdekte de chaos. Hij liep het pand in de Grote Kerkstraat binnen en zag her en der losse prijskaartjes. In het midden van de zaak doemde een grote leegte op. Minstens 25 elektrische fietsen en mountainbikes waren weg.
Over nagedacht"De dieven wisten precies wat ze wilden. De roldeuren waren kapot gemaakt", vertelt Carlo tegen Omroep Brabant. "Zelfs de dummycamera die wij hadden opgehangen, was met een bezem weggedrukt."
Het heeft er alle schijn van dat het om een vooropgezette actie gaat. Want, zo beredeneert Carlo, ruim twintig fietsen neem je niet zomaar mee. "Waarschijnlijk beschikten de dieven over een busje, dat ze verderop parkeerden."
Duizenden euro's schadeDe schade bedraagt ongeveer 45 .000 euro. Een fors bedrag, vooral als je niet bent verzekerd. Carlo: "Wij dachten niet dat dit ons zou overkomen. Onze zaak staat in een woonwijk. Niet op een industrieterrein, waar je vaak over hoort."
Hij houdt Marktplaats nauwlettend in de gaten, want het gebeurt vaker dat gestolen fietsen daar plots opduiken. "Maar wij denken dat de dieven de fietsen naar Oost-Europa brengen." Dit is ook iets wat met auto's geregeld gebeurt. Die krijgen daar vaak een tweede leven.
Beloning voor gouden tipDe broers hopen dat door een wonder de fietsen toch nog terechtkomen. Zij loven vijfduizend euro uit voor de gouden tip. "Deel alsjeblieft dit bericht", zo klinkt de noodkreet op Facebook.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.