Oud-wereldkampioen Richard Groenendaal: 'Tábor is een speeltuintje voor Mathieu van der Poel'

31 januari 2015 om 17:05
nl
Voor oud-wereldkampioen Richard Groenendaal uit Sint-Michielsgestel is er zondag maar één uitgesproken favoriet als de veldrijders gaan strijden om de regenboogtrui. "Wat Mathieu van der Poel heeft laten zien is ongekend. Het is niet gepast om zo'n jonge gast tot topfavoriet te bombarderen, maar hij is het wel."
Geschreven door

Met verbazing en ontzag keek de wereldkampioen van 2000 afgelopen zondag naar de strafexercitie die de twintigjarige Van der Poel in zijn achtertuin in Hoogerheide uitvoerde.
De benjamin won met overmacht de finale van de wereldbeker, tevens de generale repetitie voor het wereldkampioenschap. Groenendaal: "Ik heb zelden iemand zo mooi en zo hard door het veld zien fietsen. Alles lukt en alles kan. Hij zit zo lekker te fietsen. Dat is mooi om te zien."
'Parcours op maat gemaakt voor Mathieu'Groenendaal vindt het parcours in het Tsjechische Tabor op maat gemaakt voor Van der Poel, ondanks dat de omstandigheden kunnen wisselen. De wedstrijden in de middag zijn door de intredende dooi weer anders dan de wedstrijden in de middag en het zal tot het laatst onduidelijk blijven wat de staat van de ondergrond is als de profs zondagmiddag hun rondjes rijden.
Hoe dan ook noemt Groenendaal het 'een mooie cross'. "Het is technisch, met veel technische bochten en er zit stiekem toch nog best veel hoogteverschil in. Er zijn veel korte tempowisselingen. Dit is een speeltuintje voor Mathieu van der Poel."
De meeste concurrentie moet Van der Poel volgens Groenendaal verwachten van Wout van Aert. "Als die twee gaan rijden, kunnen er weinig volgen op dit moment. Ik zie Nijs, Pauwels en Van der Haar als outsiders."
Liveblog Zondag houdt Omroep Brabant een liveblog bij van de wedstrijd bij de mannen. Deze start om 14.00 uur.  

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.