Video

Marianne Vos toch blij met bronzen medaille op WK veldrijden: 'Ik heb mijn best gedaan'

31 januari 2015 om 17:37
nl
Marianne Vos kon zaterdag leven met haar bronzen medaille bij de wereldtitelstrijd veldrijden in Tábor. "Het is toch best wel een aardig resultaat'', zei de titelverdedigster uit Meeuwen tegen Omroep Brabant. "Het is moeilijk om hier echt tevreden mee te zijn als je normaal voor de titel rijdt, maar ik ben blij met het resultaat."
Geschreven door

Als sinds 2009 ging Vos gehuld in de regenboogtrui. Vanwege haar hamstringblessure moest ze zaterdag alles op alles zetten om op het podium te komen in Tsjechië. Uiteindelijk werd ze derde.
'Ga het gewoon proberen'"Ik heb de hele week al gedacht: ik ga het gewoon proberen en zie wel waar het schip strandt. Ik heb mijn best gedaan", aldus Vos na de wedstrijd. "Ik ben blijven focussen op het resultaat. Het was vooral techniek, gewoon blijven rijden en geen gekke dingen doen."
Vos vindt het toch jammer dat ze niet als eerste is geëindigd. "Ik ben blij dat ik mee heb kunnen strijden. Het was een mooie koers om te rijden. Een bronzen medaille is wat anders dan goud. Maar ik denk dat ik er wel blij mee mag zijn."  
'Mooi voor ploeggenote Pauline'Vos vond dat ze in haar Franse ploeggenote Pauline Ferrand-Prevot een mooie opvolgster heeft gekregen. "Als er iemand anders moest winnen, dan het liefst Pauline. Ik had haar vooraf al als favoriete ingeschat. Het is mooi om met haar te mogen werken.''
Na een zwaar wegseizoen reed Vos deze winter een beperkt aantal veldritten. Ze wil de komende maanden ook weer mountainbiken en heeft daarom niet verder gekeken dan de WK. "Voor mij is het nu vooral zaak om weer volledig fit te worden, dan is er voor mij wat meer plezier aan te beleven."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.