Video

Buurt neemt kijkje in veelbesproken asielzoekerscentrum Orangerie Eindhoven

31 januari 2015 om 18:44
nl
Ruim 700 mensen bezochten zaterdagmiddag het nieuwe asielzoekerscentrum De Orangerie in Eindhoven. Personeel van het asielzoekerscentrum gaf samen met bewoners rondleidingen op het terrein. Tegen de komst van het azc was lang geprotesteerd door buurtbewoners.
Geschreven door

Uiteindelijk boog een rechter zich over de kwestie. Die bepaalde dat de behoefte om vluchtelingen op te vangen in het voormalige zorgcentrum in de Eindhovense Castiliëlaan zwaarder weegt dan de belangen van omwonenden.
Snel 'ja' gezegdWel kreeg het college van burgemeester en wethouders een veeg uit de pan omdat er wel erg snel 'ja' was gezegd tegen de komst van een azc, zonder te overleggen met leden van een wijkvereniging of een wijkagent.
In oktober werd er brand gesticht in het gebouw waar de vluchtelingen nu zitten.
Muziek en hapjesTijdens de rondleiding kregen de bezoekers zaterdag een indruk van het leven in het asielzoekerscentrum en de diverse activiteiten van de bewoners.
Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers gaf informatie over de opvang van asielzoekers in Nederland, de bewoners zorgden voor live muziek en maakten hapjes voor de bezoekers.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.